инж. Дорина Добрева

инж. Дорина Добрева

Председател на УС

Повече от 30г., Дорина Добрева е успешен лидер в бизнеса и неправителствения сектор. Семейният ѝ бизнес е отличен с награда BOSEI на японското правителство. Трудният ѝ житейски път затвърждава социалната ѝ ангажираност. През 2020г., г-жа Добрева основава Асоциацията за инсулт и афазия (АИА). Две години по-късно е избрана за член на борда на европейската пациентска организация за инсулт SAFE. Чрез АИА, тя инициира приемането в България на Европейския план за борба с инсулта. Провежда мащабни национални кампании, за които е отличена от Световната инсултна организация (WSO) като „Най-добра кампания в страните със среден и нисък доход“. Успехите на ръководената от нея Асоциация мотивират Европейската инсултна организация (ESO) да определи инж. Добрева за национален координатор на Европейския план за борба с инсулта. 

д-р Георги Георгиев

д-р Георги Георгиев

Зам.-председател на УС

Интересите ми са свързани със социалното развитие и по-тясно формирането на общности. В тази връзка за мен е удоволствие да работя за каузата на Асоциацията за инсулт и афазѝя. Макар и най-многочислена, групата на пострадалите от инсулт в страната и техните близки, все още не са осъзнати, като общност(и).  За мен е огромна привилегия работата с колегите. Техният подчертан професионализъм и богат житейски опит, непрестанно ме карат да давам все повече. Най-съществената мотивация, обаче, намирам, поглеждайки назад към свършената работа, гледайки в очите всеки, за когото сме се борили. Тези очи, без думи насърчават мен и моите колеги да продължаваме да крачим напред, въпреки препятствията.

Евгения Маринчева

Евгения Маринчева

Учредител и член на УС

Като арт терапевт, работещ с хора, преживели инсулт, не се поколебах да стана съучредител на Асоциацията за инсулт и афазия. В семейството ми баща ми живя след 3 инсулта и за мен тази работа е кауза, която ми дава чувството на пълноценност и полезност за обществото.

Георги Владов

Георги Владов

Регионален координатор

обл. Велико Търново

 

Като човек с опит от първо лице в борбата с последиците от инсулт, незабавно възприех мисията на Асоциацията и като своя лична, защото знам колко е трудно за пострадалите и техните близки да се ориентират в първите дни след изписването от лечебното заведение.
А именно тогава започва истинската работа. И тя не може да се свърши без съпричастна общност, в която присъстват и професионалисти, хора с опит и доброволци.

Мая Михайлова

Мая Михайлова

Доброволец

 

Десислава Натова

Десислава Натова

Доброволец